Duister water

De negenentwintigste zaak voor commissario Brunetti

Een gevaarlijke boodschap die gevolgen heeft voor Venetië

Paperback:
12,99
E-book:
9,99
Duister water Deel 29
Duister water Deel 29

Synopsis

Samenvatting

Commissario Brunetti wordt opgeroepen aan het sterfbed van de oude Benedetta Toso. ‘Ze hebben hem vermoord. Het was slecht geld, ik heb hem nog zo gezegd…’ fluistert Benedetta Brunetti toe. Hij belooft de stervende vrouw de mysterieuze dood van haar man te zullen onderzoeken, die bij leven watermonsters verzamelde voor de instantie die het water van Venetië controleert. Met hulp van zijn collega signora Elettra Zorzi weet Brunetti langzaam de waarheid uit een kluwen van leugens en verduistering te ontwarren, en beseft hij de omvang van de gevaarlijke boodschap die de vrouw hem toefluisterde. Een boodschap die gevolgen kan hebben voor de hele regio.

Specificaties

ISBN: 9789403194813
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Donna Leon
Vertaler: Lilian Schreuder
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 02-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789403145815
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Donna Leon
Vertaler: Lilian Schreuder
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 15-06-2022

Leesfragment

Een man en een vrouw, diep in gesprek, naderden de treden van de Ponte dei Lustraferi. Allebei zagen ze er verhit en futloos uit op deze namiddag in juli. De brede riva bood geen enkele beschutting aan de mensen die er liepen; het witte oppervlak van de stenen had een verbond gesloten met de zon en dezelfde stralen die hun rug geselden, werden nu ook weerkaatst op hun gezicht.
De man had er genoeg van om zijn colbert aan te houden; in plaats daarvan droeg hij het losjes over zijn schouder, een vinger door de lus bij de kraag. De vrouw, haar blonde haar samengebonden in een paardenstaart om het weg te houden van haar rug, droeg een beige linnen broek en een witte linnen blouse met lange mouwen tegen de zon. Ze stopten plotseling aan de voet van de brug om te kijken naar de enorme boot die lag aangemeerd in de Rio della Misericordia. Hierdoor konden andere boten niet de Rio dei Lustraferi op varen, die daar haaks naar rechts liep. Een wand van in elkaar grijpende gegolfde metalen platen strekte zich van de ene naar de andere kant van het kleinere kanaal uit, waarmee een dam werd gecreëerd die het waterniveau tot de helft had doen dalen.
Het verdwijnende water had glooiende bergen modder en smerig uitziende zwarte materie blootgelegd aan beide kanten van een brede vaargeul met een olieachtige zwarte vloeistof. De bagger strekte zich uit tot het midden van het geblokkeerde kanaal. Een meter of vijftig verderop was een andere wand van metalen platen in de modder geslagen, zodat het kanaal werd afgedamd. Een boot met in het midden een gele kraan op een platform dreef achter de verste barrière, met daarvoor een enorme bak waarin de kraan het slib dumpte dat hij uit het kanaal baggerde. Een plotselinge windvlaag vanuit de laguna dreef de lucht van de modder voor zich uit zonder het oppervlak van de slijmerige drab te verstoren. Een dieselmotor op de boot gierde terwijl hij het resterende water door een enorme plastic pijp zoog. Die was over de metalen platen gelegd en spuwde het water uit in het kanaal aan de andere kant van de barrière.

Gerelateerde artikelen