Anita Terpstra

Anita Terpstra wordt Virtual Writer in Residence op Brits thrillerfestival

Anita Terpstra, auteur van o.a. Vonk, wordt een van de twee virtuele Writers in Residence op het Britse thrillerfestival Crime Writing Festival in Norwich. De andere auteur is de Nieuw-Zeelandse thrillerauteur Paddy Richardson.

Vanwege de huidige situatie door Covid19 is het niet mogelijk voor de auteurs om tijdelijk te verhuizen naar Norwich en dus schrijven zij beiden twee korte verhalen speciaal voor dit festival. Ook zijn beide auteurs te gast in de podcast ‘The Writing Life‘ tijdens het festivalweekend (10-13 september).

‘Ik ben vereerd dat ik gekozen ben als Writer in Residence. In Nederland zijn helaas geen speciale crime festivals en Norwich moet heel trots zijn op dit festival, Misschien dat Leeuwarden, waar ik woon en dat vorig jaar de titel ‘UNESCO City of Literature’ kreeg, eens een zelfde soort festival kan organiseren. Ik hoop dat ik mijn deelname aan dit festival Leeuwarden kan profileren op de thrillermarkt en ik kijk er naar uit om mijn werk de delen met de (virtuele) bezoekers van het festival.’

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef zij veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde Samen. Haar thrillers zijn ook in Duitsland en Frankfrijk uitgegeven. Terpstra schreef ook een non-fictieboek over grote gezinnen van vroeger, Het huis vol dat enkele weken in de bestsellerlijsten stond. De moedermaffia is haar eerste roman.

Gerelateerde artikelen