Over ons

Uitgeverij Cargo staat voor kwaliteitsuitgaven die de lezer raken en inspireren. Cargo werd in 2000 opgericht als imprint van De Bezige Bij en is uitgegroeid tot een toonaangevende uitgeverij met zowel Nederlandse als buitenlandse auteurs. Het is een van de grootste Nederlandse uitgeverijen op het gebied van spannende literatuur, met een specialisatie voor Scandinavische thrillers. Daarnaast biedt Uitgeverij Cargo ook ruimte aan toegankelijke literaire romans en non-fictie.

Cargo Publishers stand for quality books that move and inspire the reader. Founded in 2000 as an imprint of De Bezige Bij (The Busy Bee), it developed into a prominent publishing house in the Dutch market with attractive books and great presence in the media. Cargo publishes crime fiction, upmarket fiction and narrative nonfiction.

Duurzaamheid

Uitgeverij Cargo is actief bezig om bewust en beleidsmatig duurzamer te werken, niet alleen bij de productie van onze boeken, maar ook in de directe werkomgeving. We werken aan afvalscheiding, duurzaam gebruik van ICT, verlichting en installaties. Waar mogelijk wordt gebruikgemaakt van papier met het FSC- of PECF- keurmerk, waarbij is gewaarborgd dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.