sluiten
Wat niet verdwijnt

Wat niet verdwijnt

Bestel:

Wanneer hij tijdens een verhoor onverwacht hardhandig uitvalt naar de verdachte, wordt commissario Guido Brunetti op verlof gestuurd. Er wordt hem opgedragen even rust te nemen, en zijn vrouw Paola stuurt hem naar een villa op Sant’Erasmo, een van de grotere eilanden in de Venetiaanse lagune.
Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts is verdwenen. Niemand weet waar hij is, en zelfs de vrouw die hij in het geheim bezocht, heeft hem sinds de storm niet meer gezien.
Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken, en zet zijn vakantie opzij om uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.

'Donna Leon schrijft op niveau. Ze slaagt erin eigentijdse smerigheid decent te presenteren, zonder tekort te doen aan de ernst ervan. Voor alle duidelijkheid: dat gebeurt met spanning, humor en melancholie. [...] Donna Leon draait al een tijdje mee, maar is verre van oudbakken. Dat ze nog maar veel Brunetti–verhalen uit haar pen mag laten vloeien.'

Nederlands Dagblad

Over de auteur

Wat niet verdwijnt

Donna Leon (1942) is grootmeesteres van de sfeervolle crime. Sinds 1981 woont ze in Venetië, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor. Met haar sociaal bewuste misdaadromans over commissario Brunetti heeft ze al miljoenen lezers voor zich gewonnen....

Meer