De schimmenjager

Op zoek naar de beruchtste seriemoordenaar van Stockholm

Paperback:
21,99
E-book:
11,99
De schimmenjager
De schimmenjager
De schimmenjager

Prijzen en nominaties

  • Winnaar van de Glass Key Award 2020

Synopsis

Samenvatting

Winnaar van de Glass Key Award 2020

1944. De jonge Elsie Svenns is een van de eerste politiezusters in Stockholm en heeft een zware tijd tussen haar mannelijke collega’s. Wanneer ze bij hoge uitzondering naar een plaats delict wordt gestuurd, wordt een ongelukkig treffen met de moordenaar haar fataal. Dertig jaar later is Elsies dochter Britt-Marie in de voetsporen van haar moeder getreden. Ze wordt echter nauwelijks serieus genomen als ze tijdens het onderzoek in een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis ontdekt met de zaak waarbij haar moeder om het leven kwam.
1985. De jonge Hanne Lagerlind-Schön helpt de recherche bij het opstellen van een daderprofiel van de beruchte Träskmoordenaar, die de lichamen van vrouwen aan de vloer vastspijkert om ze daar te laten sterven. Na jarenlange stilte lijkt de moordenaar opeens weer actief, en Hanne ontdekt een verband met de zaken waarbij twee politievrouwen betrokken waren.
2019. Wanneer bij de sloop van een pand een lichaam wordt gevonden, weet rechercheur Malin Brundin eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de seriemoordenaar te forceren, maar wacht haar hetzelfde lot als de vrouwen voor haar?

Specificaties

ISBN: 9789403116518
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Camilla Grebe
Vertaler: Ydelet Westra
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 384
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 05-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789403145617
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Camilla Grebe
Vertaler: Ydelet Westra
Prijs: 11,99
Aantal pagina's: 384
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 05-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789403154114
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Camilla Grebe
Vertaler: Ydelet Westra
Voorlezer: Jamie Grant
Prijs: 13,99
Duur: 12 uur en 48 minuten
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 19-08-2021

Leesfragment

Elsie

Stockholm, februari 1944

Het jochie, dat niet ouder dan vijf jaar kan zijn, is gehuld in lompen en zit onder de luizen. Ze krioelen in zijn vieze haar.
‘Waar woont je tante?’ probeert Elsie opnieuw.
Maar de jongen geeft geen sjoege. Hij perst zijn lippen op elkaar en kijkt naar zijn versleten schoenen.
Zijn moeder, gekke Sara, ligt in een van de vrouwencellen haar roes uit te slapen, en een vader heeft hij niet – dat weten Elsie en de agenten die Sara een klein uur geleden hebben meegenomen naar het politiebureau aan Mäster Samuelsgatan.
Twee mannen in burger lopen door de smalle gang die naar de slaapzaal van de ongehuwde agenten leidt. De ene man herkent ze vaag. Over hem wordt gefluisterd dat hij voor de algemene veiligheidsdienst werkt, die zich bezighoudt met bedreigingen van de staatsveiligheid. Maar over dat soort dingen wordt niet hardop gepraat, zelfs niet op het politiebureau.
De mannen laten de vage geur van sigarettenrook achter.
Het jochie schraapt met zijn voet over de vloer. Elsie zucht. Ze heeft alles al geprobeerd – ze heeft gepaaid, gefleemd, hem warme melk gegeven. Ja, ze heeft hem zelfs een van de amandelkoekjes gegeven van de bakkerij in Drottninggatan, die de agenten vanmorgen hadden meegebracht. Maar het heeft allemaal niets uitgericht. Als ze naar het kind kijkt, moet ze denken aan het gezin dat ze zelf had kunnen hebben.

 

Gerelateerde artikelen