De nieuwe dood

De nieuwe thriller van de Nederlandse Queen of Crime

Paperback:
20,99
E-book:
11,99
De nieuwe dood Deel 3
De nieuwe dood Deel 3
De nieuwe dood Deel 3

Synopsis

Samenvatting

Een actuele thriller over leven en gezondheid, en de toekomst van de mens

Volgens borderliner Faye van Laar heeft professor Max Harris een geniaal plan bedacht om de toekomst van de mensheid te redden, met grensverleggende inzichten over gezondheid, leven en dood. Psychiatrische inrichting Groot Loenen, haar thuis, is een proeftuin voor Harris’ ideeën en dat zij en haar ‘familie’ nu gelukkiger zijn dan ooit, vormt voor Faye het overtuigende bewijs.
Samen met medepatiënte Lisa helpt ze Harris om een tegenstander van zijn plan op een zijspoor te zetten. Maar is Harris wel helemaal te vertrouwen? Faye en Lisa worden meegezogen in een gevaarlijke, geheime missie die verhoudingen op scherp zet en slachtoffers eist. En die leidt tot een gruwelijke ontknoping.

Specificaties

ISBN: 9789403109916
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Corine Hartman
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 18-03-2021

Specificaties

ISBN: 9789403129211
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Corine Hartman
Prijs: 11,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 18-03-2021

Specificaties

ISBN: 9789403135519
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Corine Hartman
Voorlezer: Irma Hartog
Prijs: 11,99
Duur: 10 uur en 39 minuten
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 02-04-2021

Leesfragment

Proloog

Likkend aan de roze toplaag van zijn koekje keek Max naar zijn moeder. Hij vond het moeilijk te zien hoe er steeds minder van haar overbleef. Minder van haar kleur, van het licht in haar ogen. Van haar lach. Alles in en aan haar was aan het slinken. Toen ze net met trillende stem bijna onverstaanbaar werd, wist hij zeker dat het onvermijdelijk was dat ze helemaal zou verdwijnen. Hij stelde zich voor dat ze al weg was en kreeg een dof, zwaar gevoel in zijn buik waar hij een beetje naar van werd. Hij slikte, zette de radio iets harder en ging weer bij haar zitten op de kruk naast het bed.
Why can’t you see, what you’re doing to me, zong Elvis, zijn moeder likte aan haar koekje. Zwijgend zaten ze zo samen, zijn hand in de hare, de zijne gebruind door de zon, die van haar knokig, de bleke, doorschijnende huid vol blauwgrijze vlekken. Ze gebaarde naar de likkoekjes en hij gaf haar een roze, nam zelf een gele. ‘Niet tegen papa zeggen,’ zei ze met een knipoog.
Hij hoorde stemmen, keek naar buiten en zwaaide naar Peter en John-Paul, die achter het hek stonden en gekke bekken trokken. Kom, wuifden ze met hun armen, en wezen op hun fiets. Straks, dacht hij, dan zou hij naar buiten gaan, frisse lucht in zijn longen zuigen, zo hard fietsen als hij kon, de bedompte geur van deze kamer van zich afschudden.
‘Ga lekker naar buiten, Max,’ spoorde ze hem aan, maar hij schudde zijn hoofd, stak zijn tong uit, keek scheel om te zien of die geel kleurde.
‘Het is lief van oma, dat ze die koekjes blijft opsturen,’ fluisterde ze. ‘Je was er al gek op toen je nog maar een paar turven hoog was en we nog ginds woonden. Aan zee. Weet je dat nog?’

Gerelateerde artikelen