Jo Nesbø schrijft geschenk Zomerlezen 2021

Speciaal voor het CPNB Zomerlezengeschenk 2021 schrijft Jo Nesbø De Jaloezieman, dat door Annelies de Vroom wordt vertaald en in de zomer verschijnt. In de zomermaanden juni, juli en augustus krijg je bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken De Jaloezieman cadeau.

Jo Nesbø komt tijdens Zomerlezen naar Nederland voor een tournee langs boekhandels door het hele land. Om het genre spannende boeken extra kracht bij te zetten organiseert de lezercommunity Hebban de Week van het Spannende Boek met tal van acties en boekenprijzen.

In De jaloezieman verdwijnt op het kleine Griekse eiland Kalymnoseen Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van vuil spel. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als De Jaloezieman, en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.
Nikos vliegt naar Kalymnos en ondervraagt Franz Schmid, de broer van de vermiste Julian. De mannen zijn naar het eiland gekomen om te klimmen, een sport waar de inspecteur zeer bekend mee is. Nikos raakt in de ban van het mysterie. Wat is er misgegaan tussen de broers? En waarom doet het hem zo sterk denken aan een duister geheim uit zijn eigen leven?

Bekijk hier de video die Jo Nesbø opnam ter ere van het geschenk.

Gerelateerde artikelen