‘Wolfzomer’: de eerste solothriller van Hans Rosenfeldt

De Zweedse Hans Rosenfeldt is bekend geworden als bedenker van de populaire tv-series The Bridge en Marcella. Samen met Michael Hjorth schrijft hij de zeer succesvolle thrillerserie De Bergmankronieken, waarvan De test en Het oordeel de meest recente titels zijn.

Wolfzomer is zijn spectaculaire solothriller en het speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlakbij de grens met Finland. In deze video vertelt Hans Rosenfeldt wat hem heeft geïnspireerd voor deze thriller

Wolfzomer

Een dode wolf. Een mislukte drugsdeal.
Een slaperig stadje in het noorden van Zweden.
Een ongenadige zomer.

Wolfzomer speelt zich af in Haparanda, in het noorden van Zweden, vlak bij de grens met Finland. Er wordt een dode wolf in de bossen gevonden, en in de maag van het beest ontdekt de politie de resten van een mens. Al snel wordt duidelijk dat deze man betrokken was bij een mislukte drugsdeal in Finland, en vanaf dat moment weet politieagente Hannah Wester dat haar normaal zo rustige zomer volledig op zijn kop zal staan.
Terwijl Hannah en haar collega’s proberen uit te zoeken hoe de man in de bossen van Haparanda terecht is gekomen, wordt het kleine grensstadje opgeschrikt door een reeks gewelddadige gebeurtenissen. Er is duidelijk nog iemand op zoek naar antwoorden, en die laat zich door niets of niemand tegenhouden.

Wolfzomer is vertaald door Corry van Bree.