sluiten

Vertaalrechten debuutthriller van Kasper van Beek al voor verschijnen verkocht aan Duitse uitgever

4 april

 

De Duitse vertaalrechten van Vogelvrij, de debuutthriller van Kasper van Beek, zijn nog voor verschijnen in een significante pre-empt verkocht aan Goldmann Verlag. Goldmann is een toonaangevend imprint binnen de Duitse Random House-groep en uitgever van wereldwijd succesvolle auteurs als Harlan Coben, Michael Robotham en Patricia Cornwell. Op 19 april verschijnt Vogelvrij bij Uitgeverij Cargo, onderdeel van De Bezige Bij, Amsterdam.

Het Nederlands Letterenfonds selecteerde Vogelvrij als een van de tien speerpunttitels tijdens de London Book Fair.

Kasper van Beek (Amsterdam, 1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Hij woont en werkt in Amsterdam. Vogelvrij is zijn debuut.

In Vogelvrij wordt het rustige leven van Olaf op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn arm om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.
Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?