sluiten

Paul Glaser geeft 4 februari een lezing over Dansen met de vijand

11 januari

Op zondag 4 februari brengt Paul Glaser in een multimediale presentatie het schokkende, ontroerende en meeslepende verhaal van zijn tante tot leven. Maar ook die van zijn eigen zoektocht naar de geschiedenis van zijn familie.

Dansen met de vijand vertelt het indrukwekkende verhaal van Roosje Glaser (1914-2000). Haar leven werd gekenmerkt door haar grote passie voor dansen. De Joodse Roosje is een vrijgevochten vrouw: mooi, sportief, uitdagend, intelligent en ambitieus. Als de oorlog uitbreekt weet Roosje ondanks anti-Joodse maatregelen haar leven en haar dansschool lang overeind te houden. Uiteindelijk wordt ze verraden en belandt ook zij in de kampen Vught, Westerbork en Auschwitz. in Auschwitz geeft ze SS-ers dansles en leert hen bijbehorende etiquette.

De lezing vind op 4 beruari van 12.30 tot 14.00 uur plaats in het VerzetsMuseum te Amsterdam. Aanmelden kan via lezingen@verzetsmuseum.org – de presentatie is bij te wonen met een geldig toegangsbewijs voor het museum. Meer informatie is te vinden via deze link.