sluiten

Cargo publiceert Ik ben Eleanor Oliphant

31 mei

Donderdag 8 juni publiceert Uitgeverij Cargo de debuutroman van Gail Honeyman: Ik ben Eleanor Oliphant. Een ontroerend verhaal over een buitengewone heldin.

Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn.
Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

Over Gail Honeyman:

Gail Honeyman woont en werkt in Glasgow. Haar korte verhalen hebben meerdere prijzen gewonnen. Ik ben Eleanor Oliphant is haar debuutroman