sluiten

Anita Terpstra schrijft geschenk voor de Week van het Luisterboek

4 mei

Hebban organiseert van woensdag 9 mei tot en met zaterdag 19 mei voor de tweede keer de Week van het Luisterboek. Tijdens deze week wordt het luisterboek in het zonnetje gezet. Voor het eerst wordt er gewerkt met een thema: Verhalen voor het leven en is er een geschenk in de vorm van een speciale ‘Week van het Luisterboek-cadeau-app’ met twee gloednieuwe – gratis te beluisteren – luisterboeken: Wie is de Mol-presentator Rik van de Westelaken leest ‘Ik kan er nét niet bij’, het aangrijpende persoonlijke verhaal van Sander Verheijen over zijn tweeling.

Het tweede luisterboek is ‘Stilzwijgen’, een kort spannend verhaal van Anita Terpstra, voorgelezen door cabaretière Carolien Borgers.Het Beste Luisterboek van het Jaar wordt gekozen door een jury bestaande uit 100 liefhebbers van luisterboeken. Zij beoordelen de longlist bestaande uit 24 genomineerde luisterboeken, samengesteld door de partners van de Week van het Luisterboek. De shortlist bestaat uit 5 luisterboeken en wordt bij Tijd voor MAX op 8 mei vanaf 19:00 uur op NPO 1 bekendgemaakt.

Van Uitgeverij Cargo staan op de longlist:

Het kwaad in ons van Corine Hartman (ingesproken door Hymke de Vries)

München 1938 van Robert Harris (ingesproken door Jeroen Tjepkema)

 

Op 3 juli 2018 verschijnt bij Uitgeverij Cargo Vonk, ook van Anita Terpstra, een thriller over de balletwereld:

De Nederlandse Mischa en de Russische Nikolaj een beroemd droompaar. Het auto-ongeluk waarbij hun dochtertje om het leven is gekomen, lijkt hen nog dichter bij elkaar te hebben gebracht. Maar dan breekt er brand uit in het huis waar ze tijdelijk wonen. Mischa en Nikolaj overleven het vuur, maar liggen beiden met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als de politie de brand onderzoekt, is al snel duidelijk dat deze is aangestoken. Het geluk van het danspaar blijkt niet meer dan een zorgvuldig geconstrueerde leugen. Mischa beschuldigt Nikolaj ervan de brand te hebben gesticht. Op zijn beurt beweert Nikolaj dat Mischa hem wil vermoorden. Wie van de twee spreekt de waarheid? En wie liegt?