sluiten

1.000.000 exemplaren verkocht van de boeken van Jo Nesbø in Nederland en België

12 juni

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Met het verschijnen van zijn nieuwste thriller Het mes zal het miljoenste Nederlandstalige exemplaar van het werk van Jo Nesbø worden verkocht.

 

In Het mes is Harry Hole terug naar waar het ooit begon. Hij is weer aan de drank, Rakel heeft hem verlaten, voorgoed dit keer, en hij woont opnieuw op zijn oude adres aan de Sofies gate. De politie in Oslo biedt hem een baan aan, maar hij mag alleen nog cold cases onderzoeken. Als na meer dan tien jaar gevangenis Svein Finne, de serieverkrachter en -moordenaar, weer op vrije voeten komt, is Hole ervan overtuigd dat hij opnieuw zal toeslaan.

Het is slechts de opmaat tot een veel grotere ramp. Want wanneer hij op een dag in zijn appartement ontwaakt na een nacht vol alcohol, ontdekt Harry dat hij besmeurd is met bloed. En dan begint zijn nachtmerrie die erger wordt dan hij ooit kon dromen.

 

Het werk van Jo Nesbø wordt in meer dan 50 landen uitgegeven en is bekroond met vele prijzen. Het mes is Nesbø’s twaalfde thriller met Harry Hole in de hoofdrol. Wereldwijd zijn er meer dan 40 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.