De beer

Aangrijpend verhaal over het eindeloze vertrouwen van een kind in zijn ouders. Zeer overtuigend verteld vanuit het perspectief van een kind. Bijzondere roman voor een breed publiek.

De beer

Synopsis

Samenvatting

De vijfjarige Anna kampeert met haar ouders en tweejarige broertje in de wildernis van Canada. Op een avond liggen ze al in hun tent als Anna schrikt van het geschreeuw van haar moeder. Een zwarte beer valt Anna’s ouders aan. Aangemoedigd door haar zwaargewonde moeder weet ze zichzelf en haar kleine broertje in veiligheid te brengen. In de woeste natuur, zonder eten of drinken, zijn ze volledig aan zichzelf overgeleverd. Anna weet dat ze dapper moet zijn en moet wachten tot haar ouders terugkomen, zoals ze hebben beloofd.

''In oktober 1991 zetten Raymond Jakubauskas en Carola Frehe hun tent neer op Bates Island in Lake Opeongo in het Algonquin Park, een kleine achtduizend vierkante kilometer wildernis, ruim driehonderd kilometer ten noordoosten van Toronto.Het stel was van plan daar een lang weekend te kamperen.Toen ze die maandag niet terugkwamen namen vrienden contact op met de politie.''

Specificaties

ISBN: 9789023486091
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Claire Cameron
Vertaler: Aleid van Eekelen-Benders
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Cargo
Verschijningsdatum: 21-01-2015