Nieuws

 • #stalkdestalker

  #stalkdestalker

  Stalker, de bloedstollende nieuwe thriller van Lars Kepler is vanaf 6 november a.s. te koop in de boekhandel. Doe mee aan onze #stalkdestalker-actie en win een Scandi-crime boekenpakket!

 • Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Het succesvolle Zweedse auteursechtpaar Lars Kepler geeft op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november signeersessies en lezingen in Nederland en België. Hun nieuwe boek Stalker verschijnt op donderdag 6 november.

 • Tomas Ross bekroond met De Gouden Vleermuis

  Tomas Ross bekroond met De Gouden Vleermuis

  Tomas Ross is tijdens Het Thrillerfestival in Zoetermeer bekroond met De Gouden Vleermuis. Het Thrillerfestival in Zoetermeer wil met De Gouden Vleermuis de belangrijke bijdrage van de winnaar aan het Nederlandstalige thrillergenre onderstrepen. Volgens de jury, met daarin acteur Peter Tuinman én Den Tex, heeft Ross een onuitwisbaar stempel gedrukt op de ontwikkeling van de vaderlandse misdaadliteratuur. Niet alleen is Ross een van de initiatiefnemers van de Gouden Strop, met zijn inmiddels 69 boeken is hij heer en meester op het gebied van de faction-thriller, waarin op kundige wijze feiten en fictie worden gemengd.

 • Leesfragment <i>De vrienden van Pinocchio</i> van Tomas Ross

  Leesfragment De vrienden van Pinocchio van Tomas Ross

  Op een warme voorjaarsnacht vinden twee jonge inbrekers het lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Ze blijkt al twee maanden onopgemerkt dood in haar huis te hebben gelegen. Wanneer haar zoon Paul het huis opruimt, vindt hij in een oud schoolschrift schokkende notities over Club Pinocchio in Praag, een beruchte bar voor pedoseksuelen. Ondertussen maakt een topambtenaar in Den Haag zich grote zorgen over de chantage van een van zijn oude studievrienden. Zelf heeft hij niets te vrezen; niemand kan bewijzen dat hij betrokken is bij misbruik van jonge jongens, want zijn netwerk omvat rechters, politiefunctionarissen en ministers, en reikt zelfs tot kringen rond het Koninklijk Huis.

 • Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman en schrijven samen een thriller met de voorlopige titel Doodskopvlinder. Doodskopvlinderzal in de zomer van 2015 in de fondslijn Tomas Ross Crime verschijnen, een imprint van Uitgeverij Cargo.

 • Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Op 21 september van 11.00 tot 13.00 uur presenteert Jaap Jongbloed, als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2014, een thrillerochtend in de foyer van de Schouwburg Venray. Jongbloed zal de schrijvers Donald Nolet (winnaar van De Gouden Strop én De Schaduwprijs 2014) en Corine Hartman interviewen. Het publiek kan vragen stellen en boekhandel Van den Munckhof is aanwezig met een boekenstandje. In de pauze is er gelegenheid om boeken te laten signeren. Kaartjes à € 7,50 voor deze thrillerochtend zijn vanaf 25 augustus verkrijgbaar bij de bibliotheken Venray en Horst. Op 21 september zijn de kaartjes ook verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van de bibliotheekpas € 2,50 korting evenals donateurs van het Literair Café Venray.

 • 7 september: Literaire Thrillersalon op Manuscripta

  Journalisten en auteurs Carla de Jong en Annet de Jong presenteren een speciale editie van hun thrillerrubriek tijdens Manuscripta. Ze interviewen veelvoudig prijswinnaar Tomas Ross en zijn nieuwe pupil, René van Rijckevorsel.

 • <em>De zoon</em> - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon, de nieuwe bestseller van de grootmeester van de Nordic Crime: Jo Nesbø, is direct binnengekomen op #1 in de bestseller60!

 • Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Zoekt u nog een geschikt vakantieboek? Met onze vakantiediagram maakt u de juiste keuze!

 • De officier van Robert Harris VN Thriller van het Jaar

  Elk jaar kiest de redactie van de Vrij Nederland Detective & Thrillergids de beste thriller van het jaar. Dit jaar koos de redactie De officier van Robert Harris.

 • Donald Nolet wint De Gouden Strop én De Schaduwprijs

  Donald Nolet wint De Gouden Strop én De Schaduwprijs

  Versleuteld, het thrillerdebuut van Donald Nolet, is bekroond met zowel De Gouden Strop als De Schaduwprijs! ‘Donald Nolet verbluft met zijn meesterlijk uitgekiende en uitstekend geschreven factionthriller van internationale allure. De jury is absoluut overtuigd van het geweldige talent van deze schrijver die pas aan het begin van zijn carrière staat maar toch een voldragen en heerlijke pageturner heeft geschreven.’ – Uit het Juryrapport van De Gouden Strop

 • Interview met Karin Slaughter

  Interview met Karin Slaughter

  In onderstaand interview, verschenen in Library Journal vertelt Karin Slaughter meer over haar nieuwe thriller Veroordeeld.

 • Bedenk of ontrafel een complot!

  Bedenk of ontrafel een complot!

  Doe mee met de Boekhandel Van der Plas Complotwedstrijd en win Tomas-Ross-Crime boeken!

 • 31 mei: Tomas Ross en Corine Hartman bij boekhandel Paagman

  31 mei: Tomas Ross en Corine Hartman bij boekhandel Paagman

  Voor Juni - Maand van het Spannende Boek, zijn thrillerauteurs Corine Hartman en Tomas Ross op zaterdag 31 mei, om13:00 uur te gast bij boekhandel Paagman, in Den Haag. Zij vertellen over de boeken uit Tomas Ross Crime en het nieuwe boek Zielloos van Corine Hartman.

 • Tomas Ross & Donald Nolet genomineerd voor De Gouden Strop

  Tomas Ross & Donald Nolet genomineerd voor De Gouden Strop

  Tomas Ross en Donald Nolet zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2014, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. Donald Nolet is ook genomineerd voor De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

 • Juni: Maand van het Spannende Boek vol met optredens

  Juni: Maand van het Spannende Boek vol met optredens

  Tijdens Juni - De Maand van het Spannende Boek gebeurt er genoeg spannends bij Uitgeverij Cargo en Tomas Ross Crime. De uitreiking van de Schaduwprijs en De Gouden Strop, maar ook vele auteursbezoeken, lezingen, rondleidingen en meer.

 • De werkplek van Bart-Jan Kazemier

  De werkplek van Bart-Jan Kazemier

  Bart-Jan Kazemier debuteert met de thriller De man in het midden bij Tomas Ross Crime. Voor dit fonds selecteert en begeleidt Tomas Ross thrillerauteurs.

 • Donald Nolet genomineerd voor De Schaduwprijs 2014

  Donald Nolet genomineerd voor De Schaduwprijs 2014

  Versleuteld van Donald Nolet is genomineerd voor De Schaduwprijs, de prijs voor het beste debuut in het spannende genre. Het boek staat ook nog op de Longlist van De Gouden Strop.

 • Maak een #slaughterselfie en win!

  Maak een #slaughterselfie en win!

  Maak een #slaughterselfie met de Karin Slaughter display in jouw boekhandel en win de complete Slaughterhouse bibliotheek (ALLE verschenen boeken in het fonds Slaughterhouse) op een gloednieuwe iPad!

 • De officier van Robert Harris Boek van de maand bij DWDD

  De officier, het nieuwe boek van Robert Harris, is door het boekenpanel van De Wereld Draait Door gekozen tot boek van de maand. 'Geweldig boek, fantastische auteur. Ik heb alles van hem gelezen.' - Mathijs van Nieuwkerk