Nieuws

 • Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 - met waanzin als thema - vindt in de Centrale Bibliotheek een prachtig, culinair en literair verantwoord evenement plaats. Een vijfgangenlunch gecreëerd door top-kok Paul van Waarden waarbij de vijf Nederlandse top-auteurs: Yvonne Keuls, Ronald Giphart, Bart Chabot, Tomas Ross en Roel Janssen hun nieuwe werk presenteren aan lezers die zich vooraf hebben ingeschreven.

 • NPO-hoorspel <em>De oorlogskoningin</em>, geschreven door Tomas Ross

  NPO-hoorspel De oorlogskoningin, geschreven door Tomas Ross

  De NPO start op 22 maart een zesdelig hoorspel uit over koningin Wilhelmina, geschreven door Tomas Ross​. De reeks heet De oorlogskoningin. Met onder anderen Petra Laseur als koningin Wilhelmina en Marcel Hensema als prins Bernhard.

 • Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Op zaterdagavond 14 maart, ter afsluiting van de Boekenweek, vieren Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk het Boekengala15. O.a. thrillerschrijver Heleen van der Kemp zal optreden.

 • Roxane Gay: auteur van <em>In ongetemde staat</em> en <em>Bad Feminist</em>

  Roxane Gay: auteur van In ongetemde staat en Bad Feminist

  Roxane Gay (1974) is momenteel een een van de belangrijkste stemmen van de hedendaagse vrouwelijke intelligentsia. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en is een populaire blogger. Ze doceert aan Purdue University. Haar essaybundel geruchtmakende Bad Feminist opende nieuwe discussies over het feminisme. In ongetemde staat is haar romandebuut, dat zeer lovend werd ontvangen. Time Magazine riep Roxane Gay in 2014 uit tot belofte van het jaar. Zowel Bad Feminist als In ongetemde staat verschijnen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo. ‘Roxane Gay is a powerhouse of a writer.’ – Lena Dunham

 • James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  Private Vegas, het nieuwste boek van auteur James Patterson, geeft de lezer slechts 24 uur om het boek uit te lezen. Wanneer de lezer er niet in slaagt het boek binnen 24 uur uit te lezen, vernietigt het zichzelf.

 • TV-rechten <em>Gebroken monsters</em> van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  TV-rechten Gebroken monsters van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  De tv-rechten van Gebroken monsters, de nieuwe thriller van Lauren Beukes, zijn verkocht aan Endemol Studios. De thriller Gebroken monsters verschijnt op 7 mei in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo.

 • Filmrechten <em>De beer</em> van Claire Cameron verkocht

  Filmrechten De beer van Claire Cameron verkocht

  ‘Ik heb De beer ’s nachts in één ruk uitgelezen en ik weet dat ik Anna en haar kleine broertje nooit meer zal vergeten.’ – Herman Koch

  De beer is de nieuwe roman van Claire Cameron over de vijfjarige Anna die kampeert met haar ouders en tweejarige broertje in de wildernis van Canada. Als een beer de familie aanvalt, moeten de kinderen zichzelf zien te redden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan de Australische Australian producer en regisseur John Tatoulis.

 • Vertaalrechten <em>Anders</em> van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Vertaalrechten Anders van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Cargo feliciteert Anita Terpstra met de verkoop van de Franse vertaalrechten van Anders! Denoël, de Franse uitgever van onder andere Saskia Noort, Max Bentow en Ruth Rendell, heeft de rechten aangekocht van Anders, de vierde thriller van Anita Terpstra. De Franse uitgave zal eind 2015 verschijnen. Eerder verwierf Blanvalet al in een verhitte veiling de Duitse rechten voor Anders.

 • <em>Zij die mij dood wensen</em> Boek van het jaar

  Zij die mij dood wensen Boek van het jaar

  Zij die mij dood wensen, de nieuwe thriller van Michael Koryta is door Wall Street Journal, iBooks en Amazon.com uitgeroepen tot Thriller van het jaar. De filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox.

 • Leesclubtip: Anita Terpstra - <em>Anders</em>

  Leesclubtip: Anita Terpstra - Anders

  ‘De Nederlandse thriller haalt het doorgaans niet bij het werk van onze noorderburen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen: Anders van Anita Terpstra. (…) De wereld in Anders is net als in het werk van veel van haar Scandinavische collega’s rauw en duister, soms zelfs gruwelijk. Ook de kenmerkende Hollandse platheid en lompheid ontbreekt, godzijdank. In Anders zijn de personages echte karakters naar wiens beweegredenen niet geraden hoeft te worden. Anders is een thriller zoals deze hoort te zijn: stilistisch niet al te ingewikkeld maar met een verhaal dat alles even doet vergeten.’ **** – Leeuwarder Courant / Dagblad van het Noorden

 • Opnieuw Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  Opnieuw Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  Pieter Omtzigt van het CDA stelt opnieuw Kamervragen aan de Minister van Financiën over ruim 73.000 kilo Nederlandse oorlogsgoud dat nog altijd in Zwitserland ligt en dat de Zwitsers weigeren terug te geven. Het goud heeft een huidige waarde van ruim 2 miljard euro.

 • Aanrader: De zwemmer van Joakim Zander

  Heeft u Nesbo al uit, en heeft u de nieuwe Kepler ook al verslonden? Lees dan De zwemmer van Jo Nesbø, het nieuwe Scandinavische toptalent.

 • Vertaalrechten <em>Anders</em> van Anita Terpstra verkocht aan Duitsland

  Vertaalrechten Anders van Anita Terpstra verkocht aan Duitsland

  In een verhitte veiling is vorige week de thriller Anders van Anita Terpstra (Uitgeverij Cargo) verkocht aan de Duitse uitgeverij Blanvalet (Random House). Vijf gerenommeerde Duitse uitgevers probeerden de vertaalrechten voor hun fonds te bemachtigen en prezen de gelaagdheid van deze buitengewoon knappe thriller. ‘Anders is niet alleen heel slim geconstrueerd en zeer spannend’, schreef een van hen. ‘In essentie gaat het erom wat het betekent om een familie te hebben. Hoe goed ken je eigenlijk je eigen kind?’ Deze pijnlijke vraag durft moeder Alma uit Anders nauwelijks te stellen als haar verdwenen zoon na zes jaar weer terugkomt. Uitgeverij Blanvalet roemt Anders als een spannende psychothriller en een familiedrama in één.

 • #stalkdestalker

  #stalkdestalker

  Stalker, de bloedstollende nieuwe thriller van Lars Kepler is vanaf 6 november a.s. te koop in de boekhandel. Doe mee aan onze #stalkdestalker-actie en win een Scandi-crime boekenpakket!

 • Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Het succesvolle Zweedse auteursechtpaar Lars Kepler geeft op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november signeersessies en lezingen in Nederland en België. Hun nieuwe boek Stalker verschijnt op donderdag 6 november.