Nieuws

 • Luisterfragment <em>Mooie meisjes</em>

  Luisterfragment Mooie meisjes

  Op 18 juni verschijnt Mooie meisjes van Karin Slaughter. Luister hier alvast naar de proloog ingesproken door Inge Ipenburg.

 • <em>Tunis</em> bekroond met De Schaduwprijs

  Tunis bekroond met De Schaduwprijs

  De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, werd voor de 20ste keer uitgereikt en ging naar Tunis van TRC-auteur René van Rijckevorsel .

 • Boekpresentatie 'Doodskopvlinder' Ross & Hartman bij Paagman

  Boekpresentatie 'Doodskopvlinder' Ross & Hartman bij Paagman

  Gouden Strop-winnaar Tomas Ross en Hebban Crimezone Award-winnaar Corine Hartman bundelden hun krachten en schreven samen de thriller Doodskopvlinder. In deze thriller gaat een Special Force-team op zoek naar een vermiste Nederlandse NAVO-diplomaat. Tijdens Spannende Zaken bij Paagman wordt het schrijfkoppel kort geïnterviewd door Peter Kuijt. (20.15-20.45 uur, aansluitend signeren Ross en Hartman hun boeken).

 • Corine Hartman & Tomas Ross te gast bij boekhandel Broekhuis, Hengelo

  Corine Hartman & Tomas Ross te gast bij boekhandel Broekhuis, Hengelo

  Boekhandel Broekhuis in Hengelo viert op zondag 31 mei de opening van 'Maand van het Spannende Boek'. Thrillerschrijvers Tomas Ross & Corine Hartman, Marja West, Nicolet Steemers, Tim Notten en Peter Römer zijn te gast in de winkel. Wees welkom!

 • <em>Tunis</em> van René van Rijckevorsel genomineerd

  Tunis van René van Rijckevorsel genomineerd

  Tunis, het thrillerdebuut van Tomas Ross Crime-auteur René van Rijckevorsel is genomineerd voor De Schaduwprijs - de prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. De prijs wordt op donderdag 28 mei uitgereikt.

 • Workshop Thrillers schrijven o.l.v. Tomas Ross & Heleen van der Kemp

  Workshop Thrillers schrijven o.l.v. Tomas Ross & Heleen van der Kemp

  Bent u dol op spannende boeken en is schrijven uw hobby? Droomt u er al tijden van om uw manuscript in boekvorm te zien? Twijfelt u over het onderwerp of lukt het maar niet om een goed plot uit te werken? Weet u niet precies hoe u het beste een geschikte uitgever kunt benaderen? Schrijf u dan NU in voor: Workshop Thrillers schrijven onder leiding van Tomas Ross en Heleen van der Kemp. En leer tips en trucs van professionals ten huize van Uitgeverij Cargo │ De Bezige Bij.

 • <em>Diep</em>, een nieuw kort verhaal van Karin Slaughter

  Diep, een nieuw kort verhaal van Karin Slaughter

  Diep is een nieuw kort verhaal van de Queen of Crime en verschijnt exclusief als e-book. Inclusief een voorpublicatie uit Mooie meisjes!

 • Doodskopvlinder van Ross & Hartman verschijnt op 28 mei

  Doodskopvlinder van Ross & Hartman verschijnt op 28 mei

  Tomas Ross, de godfather van de Nederlandse misdaadliteratuur, en Corine Hartman, de Queen of Crime van de Lage Landen, bundelden hun krachten en schreven samen Doodskopvlinder.

 • Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 - met waanzin als thema - vindt in de Centrale Bibliotheek een prachtig, culinair en literair verantwoord evenement plaats. Een vijfgangenlunch gecreëerd door top-kok Paul van Waarden waarbij de vijf Nederlandse top-auteurs: Yvonne Keuls, Ronald Giphart, Bart Chabot, Tomas Ross en Roel Janssen hun nieuwe werk presenteren aan lezers die zich vooraf hebben ingeschreven.

 • NPO-hoorspel <em>De oorlogskoningin</em>, geschreven door Tomas Ross

  NPO-hoorspel De oorlogskoningin, geschreven door Tomas Ross

  De NPO start op 22 maart een zesdelig hoorspel uit over koningin Wilhelmina, geschreven door Tomas Ross​. De reeks heet De oorlogskoningin. Met onder anderen Petra Laseur als koningin Wilhelmina en Marcel Hensema als prins Bernhard.

 • Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Op zaterdagavond 14 maart, ter afsluiting van de Boekenweek, vieren Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk het Boekengala15. O.a. thrillerschrijver Heleen van der Kemp zal optreden.

 • Roxane Gay: auteur van <em>In ongetemde staat</em> en <em>Bad Feminist</em>

  Roxane Gay: auteur van In ongetemde staat en Bad Feminist

  Roxane Gay (1974) is momenteel een een van de belangrijkste stemmen van de hedendaagse vrouwelijke intelligentsia. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en is een populaire blogger. Ze doceert aan Purdue University. Haar essaybundel geruchtmakende Bad Feminist opende nieuwe discussies over het feminisme. In ongetemde staat is haar romandebuut, dat zeer lovend werd ontvangen. Time Magazine riep Roxane Gay in 2014 uit tot belofte van het jaar. Zowel Bad Feminist als In ongetemde staat verschijnen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo. ‘Roxane Gay is a powerhouse of a writer.’ – Lena Dunham

 • James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  Private Vegas, het nieuwste boek van auteur James Patterson, geeft de lezer slechts 24 uur om het boek uit te lezen. Wanneer de lezer er niet in slaagt het boek binnen 24 uur uit te lezen, vernietigt het zichzelf.

 • TV-rechten <em>Gebroken monsters</em> van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  TV-rechten Gebroken monsters van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  De tv-rechten van Gebroken monsters, de nieuwe thriller van Lauren Beukes, zijn verkocht aan Endemol Studios. De thriller Gebroken monsters verschijnt op 7 mei in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo.

 • Filmrechten <em>De beer</em> van Claire Cameron verkocht

  Filmrechten De beer van Claire Cameron verkocht

  ‘Ik heb De beer ’s nachts in één ruk uitgelezen en ik weet dat ik Anna en haar kleine broertje nooit meer zal vergeten.’ – Herman Koch

  De beer is de nieuwe roman van Claire Cameron over de vijfjarige Anna die kampeert met haar ouders en tweejarige broertje in de wildernis van Canada. Als een beer de familie aanvalt, moeten de kinderen zichzelf zien te redden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan de Australische Australian producer en regisseur John Tatoulis.