Nieuws

 • Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Op 21 september van 11.00 tot 13.00 uur presenteert Jaap Jongbloed, als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2014, een thrillerochtend in de foyer van de Schouwburg Venray. Jongbloed zal de schrijvers Donald Nolet (winnaar van De Gouden Strop én De Schaduwprijs 2014) en Corine Hartman interviewen. Het publiek kan vragen stellen en boekhandel Van den Munckhof is aanwezig met een boekenstandje. In de pauze is er gelegenheid om boeken te laten signeren. Kaartjes à € 7,50 voor deze thrillerochtend zijn vanaf 25 augustus verkrijgbaar bij de bibliotheken Venray en Horst. Op 21 september zijn de kaartjes ook verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van de bibliotheekpas € 2,50 korting evenals donateurs van het Literair Café Venray.

 • 7 september: Literaire Thrillersalon op Manuscripta

  Journalisten en auteurs Carla de Jong en Annet de Jong presenteren een speciale editie van hun thrillerrubriek tijdens Manuscripta. Ze interviewen veelvoudig prijswinnaar Tomas Ross en zijn nieuwe pupil, René van Rijckevorsel.

 • <em>De zoon</em> - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon, de nieuwe bestseller van de grootmeester van de Nordic Crime: Jo Nesbø, is direct binnengekomen op #1 in de bestseller60!

 • Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Zoekt u nog een geschikt vakantieboek? Met onze vakantiediagram maakt u de juiste keuze!

 • De officier van Robert Harris VN Thriller van het Jaar

  Elk jaar kiest de redactie van de Vrij Nederland Detective & Thrillergids de beste thriller van het jaar. Dit jaar koos de redactie De officier van Robert Harris.

 • Donald Nolet wint De Gouden Strop én De Schaduwprijs

  Donald Nolet wint De Gouden Strop én De Schaduwprijs

  Versleuteld, het thrillerdebuut van Donald Nolet, is bekroond met zowel De Gouden Strop als De Schaduwprijs! ‘Donald Nolet verbluft met zijn meesterlijk uitgekiende en uitstekend geschreven factionthriller van internationale allure. De jury is absoluut overtuigd van het geweldige talent van deze schrijver die pas aan het begin van zijn carrière staat maar toch een voldragen en heerlijke pageturner heeft geschreven.’ – Uit het Juryrapport van De Gouden Strop

 • Interview met Karin Slaughter

  Interview met Karin Slaughter

  In onderstaand interview, verschenen in Library Journal vertelt Karin Slaughter meer over haar nieuwe thriller Veroordeeld.

 • Bedenk of ontrafel een complot!

  Bedenk of ontrafel een complot!

  Doe mee met de Boekhandel Van der Plas Complotwedstrijd en win Tomas-Ross-Crime boeken!

 • 31 mei: Tomas Ross en Corine Hartman bij boekhandel Paagman

  31 mei: Tomas Ross en Corine Hartman bij boekhandel Paagman

  Voor Juni - Maand van het Spannende Boek, zijn thrillerauteurs Corine Hartman en Tomas Ross op zaterdag 31 mei, om13:00 uur te gast bij boekhandel Paagman, in Den Haag. Zij vertellen over de boeken uit Tomas Ross Crime en het nieuwe boek Zielloos van Corine Hartman.

 • Tomas Ross & Donald Nolet genomineerd voor De Gouden Strop

  Tomas Ross & Donald Nolet genomineerd voor De Gouden Strop

  Tomas Ross en Donald Nolet zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2014, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. Donald Nolet is ook genomineerd voor De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.

 • Juni: Maand van het Spannende Boek vol met optredens

  Juni: Maand van het Spannende Boek vol met optredens

  Tijdens Juni - De Maand van het Spannende Boek gebeurt er genoeg spannends bij Uitgeverij Cargo en Tomas Ross Crime. De uitreiking van de Schaduwprijs en De Gouden Strop, maar ook vele auteursbezoeken, lezingen, rondleidingen en meer.

 • De werkplek van Bart-Jan Kazemier

  De werkplek van Bart-Jan Kazemier

  Bart-Jan Kazemier debuteert met de thriller De man in het midden bij Tomas Ross Crime. Voor dit fonds selecteert en begeleidt Tomas Ross thrillerauteurs.

 • Donald Nolet genomineerd voor De Schaduwprijs 2014

  Donald Nolet genomineerd voor De Schaduwprijs 2014

  Versleuteld van Donald Nolet is genomineerd voor De Schaduwprijs, de prijs voor het beste debuut in het spannende genre. Het boek staat ook nog op de Longlist van De Gouden Strop.

 • Maak een #slaughterselfie en win!

  Maak een #slaughterselfie en win!

  Maak een #slaughterselfie met de Karin Slaughter display in jouw boekhandel en win de complete Slaughterhouse bibliotheek (ALLE verschenen boeken in het fonds Slaughterhouse) op een gloednieuwe iPad!

 • De officier van Robert Harris Boek van de maand bij DWDD

  De officier, het nieuwe boek van Robert Harris, is door het boekenpanel van De Wereld Draait Door gekozen tot boek van de maand. 'Geweldig boek, fantastische auteur. Ik heb alles van hem gelezen.' - Mathijs van Nieuwkerk

 • Shortlist Bailey’s Women Prize for Fiction bekend

  Shortlist Bailey’s Women Prize for Fiction bekend

  De shortlist voor de Bailey’s Women Prize for Fiction (voorheen Orange Prize) is bekend gemaakt. Onder de genomineerden is een auteur van Uitgeverij Cargo: Hannah Kent met De laatste rituelen, en twee auteurs van De Bezige Bij: Chimamanda Ngozi Adichie met Amerikanah en Donna Tartt met Het puttertje.

 • Leesclubtip: Koren Zailckas - <em>Moeder, moeder</em>

  Leesclubtip: Koren Zailckas - Moeder, moeder

  Moeder, moeder is een akelig scherpe analyse van de vindingrijkheid van een doodzieke geest. Het boek doet denken aan de psychologische thrillers van de alom bewonderde Gilian Flynn.’ ***** – Het Parool

 • Longlist De Gouden Strop: 3x Uitgeverij Cargo

  Longlist De Gouden Strop: 3x Uitgeverij Cargo

  Drie van de tien Gouden Strop-genomineerden zijn uit het fonds van Tomas Ross Crime! Versleuteld van Donald Nolet, Fout goud van Roel Janssen en De tweede november van Tomas Ross zijn genomineerd.

 • Cover 'Veroordeeld'

  Cover 'Veroordeeld'

  Dit is hem dan: de cover van Karins nieuwste thriller 'Veroordeeld', te verschijnen op 22 mei a.s..

 • <em>Waarom</em> van Marjorie Celona genomineerd

  Waarom van Marjorie Celona genomineerd

  De roman Waarom van Marjorie Celona is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Stem en win een e-reader!