Nieuws

 • Shortlist Bailey’s Women Prize for Fiction bekend

  Shortlist Bailey’s Women Prize for Fiction bekend

  De shortlist voor de Bailey’s Women Prize for Fiction (voorheen Orange Prize) is bekend gemaakt. Onder de genomineerden is een auteur van Uitgeverij Cargo: Hannah Kent met De laatste rituelen, en twee auteurs van De Bezige Bij: Chimamanda Ngozi Adichie met Amerikanah en Donna Tartt met Het puttertje.

 • Leesclubtip: Koren Zailckas - <em>Moeder, moeder</em>

  Leesclubtip: Koren Zailckas - Moeder, moeder

  Moeder, moeder is een akelig scherpe analyse van de vindingrijkheid van een doodzieke geest. Het boek doet denken aan de psychologische thrillers van de alom bewonderde Gilian Flynn.’ ***** – Het Parool

 • Longlist De Gouden Strop: 3x Uitgeverij Cargo

  Longlist De Gouden Strop: 3x Uitgeverij Cargo

  Drie van de tien Gouden Strop-genomineerden zijn uit het fonds van Tomas Ross Crime! Versleuteld van Donald Nolet, Fout goud van Roel Janssen en De tweede november van Tomas Ross zijn genomineerd.

 • Cover 'Veroordeeld'

  Cover 'Veroordeeld'

  Dit is hem dan: de cover van Karins nieuwste thriller 'Veroordeeld', te verschijnen op 22 mei a.s..

 • <em>Waarom</em> van Marjorie Celona genomineerd

  Waarom van Marjorie Celona genomineerd

  De roman Waarom van Marjorie Celona is genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Stem en win een e-reader!

 • Bekendmaking longlist Bailey’s Women’s Prize for Fiction

  Bekendmaking longlist Bailey’s Women’s Prize for Fiction

  De longlist voor de Bailey’s Women’s Prize for Fiction is zojuist bekend gemaakt. In totaal waren er 158 inzendingen, de longlist telt 20 auteurs.

 • The making of the cover of 'Veroordeeld'

  The making of the cover of 'Veroordeeld'

  We werken hard aan de cover van 'Veroordeeld' - het nieuwe boek van Karin Slaughter, dat eind mei 2014 zal verschijnen.

 • Masterclass van het Spannende Boek door Tomas Ross

  Masterclass van het Spannende Boek door Tomas Ross

  Na het grote succes van de eerste Tomas Ross Masterclass zijn er nu plaatsen beschikbaar voor de Masterclass van het Spannende Boek van 5 april 2014!

 • Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  CDA-kamerlid Eddy van Hijum gaat naar aanleiding van het onderwerp van de thriller Fout goud van Roel Janssen Kamervragen stellen over het door nazi-Duitsland geconfisqueerde goud tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Roel Janssen op zondag 2 maart te gast bij boekhandel Paagman

  Roel Janssen op zondag 2 maart te gast bij boekhandel Paagman

  Op zondag 2 maart is financieel-economisch journalist Roel Janssen om 13:00 uur te gast bij boekhandel Paagman. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Fout Goud wordt hij geïnterviewd door toneelregisseur Johan Doesburg.

 • <em>Waarom</em> van Marjorie Celona wordt verfilmd

  Waarom van Marjorie Celona wordt verfilmd

  De filmrechten van het boek Waarom van Marjorie Celona zijn verkocht aan de onafhankelijke Canadese producers Susan Lewis, Cher Hawrysh en Karen Shaw (bekend van Eastern Promises, The Sweet Hereafter).

 • Leesclubtip: Elizabeth Gilbert - <em>Het hart van alle dingen</em>

  Leesclubtip: Elizabeth Gilbert - Het hart van alle dingen

  Het hart van alle dingen is een ode aan de verbeeldingskracht.’ – de Volkskrant

 • Leif Perssons serie wordt verfilmd door FOX

  Leif Perssons serie wordt verfilmd door FOX

  De boeken van Leif G.W. Persson waarin hoofdinspecteur Evert Bäckström (waaronder Linda, De man die de draak doodde) de hoofdrol speelt, wordt verfilmd als tv-serie voor FOX. De Amerikaanse tv-zender heeft 13 afleveringen besteld. Acteur Rainn Wilson (bekend van The Office zal de hoofdrol gaan spelen. Hart Hanson, de bedenker en executive producer van Bones, zal de serie Backstrom gaan produceren, samen met auteur Leif. G.W. Persson en Niclas Salomonsson.

 • Michael Hjorth: auteur van <em>The Bridge</em> en <em>de Bergmankronieken</em>

  Michael Hjorth: auteur van The Bridge en de Bergmankronieken

  Michael Hjorth vormt samen met Hans Rosenfeldt het auteursduo Hjorth Rosenfeldt: auteur van de gewaardeerde thrillers Wat verborgen is, De discipel en Het familiegraf - allen verschenen in de serie de Bergmankronieken. Maar ze zijn is ook de scenaristen van internationaal bekende tv-series als The Bridge en Den Fördömde . Crimezone interviewde Michael Hjorth over zijn drie verschillende functies (scenarist - auteur - producent), de typisch Scandinavische stijl en de Bergmankronieken.

 • Lisa Gardner: de favoriete thrillerschrijver van Karin Slaughter

  Lisa Gardner: de favoriete thrillerschrijver van Karin Slaughter

  Op 6 februari verschijnt In haar naam, de nieuwe thriller van Lisa Gardner, een van Amerika’s grootste bestsellerauteurs én de favoriete thrillerschrijver van Karin Slaughter.
  ‘Gardner is het grootste thrillertalent van dit moment. De psychologie van haar personages en de manier waarop ze inzicht geeft in hun handelen is fenomenaal. In haar naam staat niet voor niets boven aan mijn lijstje van thrillers die je móét lezen.’ – Karin Slaughter

 • Warm de winter door met de beste e-books!

  Warm de winter door met de beste e-books!

  Van 20 december tot 20 januari zijn 20 e-books afgeprijsd naar €7,99. Uitgeverij Cargo doet mee met Tomas Ross: De nachtwaker.

 • App 'Lees dit boek' nu ook beschikbaar voor Android

  App 'Lees dit boek' nu ook beschikbaar voor Android

  De populaire iPhone en iPad-app ‘Lees dit boek’ is nu ook beschikbaar voor Android.

 • Leesclubtip: Hannah Kent - <em>De laatste rituelen</em>

  Leesclubtip: Hannah Kent - De laatste rituelen

  ‘Nergens wordt het boek sentimenteel. Integendeel: het proza van Celona hakt er behoorlijk in, terwijl haar droge humor voor een bevrijdende lach zorgt.’ – Opzij 'Een levensles over verlies, familie en identiteit.' – Oprah Winfrey Vind hier meer informatie over dit prachtige boek, bekijk een video-interview met de auteur Marjorie Celona en gebruik de discussievragen als uitgangspunt voor een leesclubavond.

 • Headhunters van Jo Nesbø wordt HBO tv-serie

  Headhunters van Jo Nesbø wordt HBO tv-serie

  Headhunters, het populaire boek van Jo Nesbø wordt door HBO gebruikt als basis voor een nieuwe tv-serie. Alexander Woo (bekend van True Blood zal het script gaan schrijven en de productie zal liggen bij HBO, Yellow Bird Entertainment en Lionsgate Television.

 • Interview met Elizabeth Gilbert over <em>Het hart van alle dingen</em>

  Interview met Elizabeth Gilbert over Het hart van alle dingen

  Het hart van alle dingen is de nieuwe, langverwachte roman van bestsellerauteur Elizabeth Gilbert (Eat, Pray, Love / Eten, bidden, beminnen) en het is Gilberts indrukwekkende terugkeer naar de literaire fictie, waarin hoofdpersonage Alma, dochter uit een geslacht van Nederlandse botanisten, de lezer meevoert van Londen naar Peru, van Philadelphia via Tahiti naar Amsterdam. Lees hier een interview met Elizabeth Gilbert over haar nieuwe boek.