Nieuws

 • Grote kortingsactie Scandinavische thrillers in september

  Grote kortingsactie Scandinavische thrillers in september

  De populariteit van Scandinavische kwaliteitsthrillers heeft een enorme vlucht genomen in de laatste jaren: ook steeds meer jongeren en vrouwelijke lezers omarmen het genre door iconen als Lisbeth Salander. Een mooie gelegenheid om het genre in de schijnwerpers te zetten en de liefhebbers van deze boeken kennis te laten maken met het werk van twintig andere immens populaire auteurs uit Scandinavië met een grote e-bookactie. Welk boek ga jij lezen uit deze lijst?

 • Roxane Gay & Cristina Henríguez genomineerd voor Dayton Literary Prize

  Roxane Gay & Cristina Henríguez genomineerd voor Dayton Literary Prize

  De debuutroman van Roxane Gay, In ongetemde staat (reeds verschenen bij Uitgeverij Cargo), is genomineerd voor de Dayton Literary Prize. Ook De onbekenden (verschijnt op 5 november a.s. bij Uitgeverij Cargo), de nieuwe roman van Cristina Henríguez, is voor deze prijs genomineerd. De winnaars worden op 1 november aanstaande bekendgemaakt.

 • Kom luisteren naar Elizabeth Gilbert in Paradiso

  Kom luisteren naar Elizabeth Gilbert in Paradiso

  Ze vertelt net zo onderhoudend, grappig en diepgaand als ze schrijft. Op vrijdagochtend 20 november geeft Elizabeth Gilbert een lezing over inspiratie en creatief denken in poppodium Paradiso in Amsterdam. Jij kunt erbij zijn!

 • Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier op Manuscripta

  Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier op Manuscripta

  Op zaterdag 5 september aanstaande vindt Manuscripta plaats tijdens het Stadsfestival in Zwolle. Op Manuscripta presenteren Nederlandse uitgeverijen de nieuwe titels van het komende seizoen. Je kunt genieten van boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies en bijzondere acts. Cargo-auteurs Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier vertellen in Boekhandel Westerhof over hun nieuw te verschijnen thrillers.

 • Tour Rupert Isaacson langs maneges

  Tour Rupert Isaacson langs maneges

  Rupert Isaacson, de auteur van De paardenjongen en De lange weg naar huis en oprichter van The Horse Boy Method komt naar België en Nederland! Van 16 tot en met 27 oktober tourt hij langs Belgische en Nederlandse maneges en geeft hij uitleg over zijn The Horse Boy Method, een trainingsprogramma voor autistische kinderen.

 • <em>Tunis</em> genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs

  Tunis genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs

  Hebban heeft vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Tunis van René van Rijckevorsel is een van de genomineerden, samen met De nummers van Chantal van Mierlo, Te koop van Eva Monte, Ongrijpbaar van Bianca Nederlof en De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters. De zesde naam op de shortlist bepaalt de lezer. In oktober wordt de prijs uitgereikt op het Thriller Festival in Zoetermeer.

 • Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar € 7,99

  In de maand juli zijn twintig recente e-book bestsellers van zes verschillende uitgeverijen overal verkrijgbaar voor slechts €7,99.

 • Stem op Lars Kepler en maak kans op een koffer vol boeken

  Stem op Lars Kepler en maak kans op een koffer vol boeken

  Door te stemmen op Stalker, het nieuwe boek van Lars Kepler, maak je kans op een koffer vol boeken bij Dizzie.nl. Stem op jouw favoriete boeken van deze zomer en stel je persoonlijke zomerboeken top 3 samen. Uit alle inzendingen stelt Dizzie.nl de Zomerboeken Top 25 samen. Stemmen kan hier en nog tot 30 juni.

 • Schrijversduo Hjorth Rosenfeldt signeert bij Bruna boekhandels

  Schrijversduo Hjorth Rosenfeldt signeert bij Bruna boekhandels

  In het kader van het programma ‘Bruna boekT’ komen Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt zaterdag 27 juni signeren bij Bruna Weert (12.00 - 12.30 uur), Bruna Velp (15.00 - 15.30 uur) en Bruna Vianen (17.00 - 17.30 uur). Het Zweedse duo, dat onder de auteursnaam Hjorth Rosenfeldt publiceert, is goed voor tienduizenden verkochte boeken in ons land. Onlangs verscheen hun nieuwste thriller Het stille meisje.

 • Luisterfragment <em>Mooie meisjes</em>

  Luisterfragment Mooie meisjes

  Op 18 juni verschijnt Mooie meisjes van Karin Slaughter. Luister hier alvast naar de proloog ingesproken door Inge Ipenburg.

 • <em>Tunis</em> bekroond met De Schaduwprijs

  Tunis bekroond met De Schaduwprijs

  De Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, werd voor de 20ste keer uitgereikt en ging naar Tunis van TRC-auteur René van Rijckevorsel .

 • Boekpresentatie 'Doodskopvlinder' Ross & Hartman bij Paagman

  Boekpresentatie 'Doodskopvlinder' Ross & Hartman bij Paagman

  Gouden Strop-winnaar Tomas Ross en Hebban Crimezone Award-winnaar Corine Hartman bundelden hun krachten en schreven samen de thriller Doodskopvlinder. In deze thriller gaat een Special Force-team op zoek naar een vermiste Nederlandse NAVO-diplomaat. Tijdens Spannende Zaken bij Paagman wordt het schrijfkoppel kort geïnterviewd door Peter Kuijt. (20.15-20.45 uur, aansluitend signeren Ross en Hartman hun boeken).

 • Corine Hartman & Tomas Ross te gast bij boekhandel Broekhuis, Hengelo

  Corine Hartman & Tomas Ross te gast bij boekhandel Broekhuis, Hengelo

  Boekhandel Broekhuis in Hengelo viert op zondag 31 mei de opening van 'Maand van het Spannende Boek'. Thrillerschrijvers Tomas Ross & Corine Hartman, Marja West, Nicolet Steemers, Tim Notten en Peter Römer zijn te gast in de winkel. Wees welkom!

 • <em>Tunis</em> van René van Rijckevorsel genomineerd

  Tunis van René van Rijckevorsel genomineerd

  Tunis, het thrillerdebuut van Tomas Ross Crime-auteur René van Rijckevorsel is genomineerd voor De Schaduwprijs - de prijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. De prijs wordt op donderdag 28 mei uitgereikt.

 • Workshop Thrillers schrijven o.l.v. Tomas Ross & Heleen van der Kemp

  Workshop Thrillers schrijven o.l.v. Tomas Ross & Heleen van der Kemp

  Bent u dol op spannende boeken en is schrijven uw hobby? Droomt u er al tijden van om uw manuscript in boekvorm te zien? Twijfelt u over het onderwerp of lukt het maar niet om een goed plot uit te werken? Weet u niet precies hoe u het beste een geschikte uitgever kunt benaderen? Schrijf u dan NU in voor: Workshop Thrillers schrijven onder leiding van Tomas Ross en Heleen van der Kemp. En leer tips en trucs van professionals ten huize van Uitgeverij Cargo │ De Bezige Bij.