Home

Nieuws

 • Leesfragment <i>De vrienden van Pinocchio</i> van Tomas Ross

  Leesfragment De vrienden van Pinocchio van Tomas Ross

  Op een warme voorjaarsnacht vinden twee jonge inbrekers het lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Ze blijkt al twee maanden onopgemerkt dood in haar huis te hebben gelegen. Wanneer haar zoon Paul het huis opruimt, vindt hij in een oud schoolschrift schokkende notities over Club Pinocchio in Praag, een beruchte bar voor pedoseksuelen. Ondertussen maakt een topambtenaar in Den Haag zich grote zorgen over de chantage van een van zijn oude studievrienden. Zelf heeft hij niets te vrezen; niemand kan bewijzen dat hij betrokken is bij misbruik van jonge jongens, want zijn netwerk omvat rechters, politiefunctionarissen en ministers, en reikt zelfs tot kringen rond het Koninklijk Huis.

 • Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman en schrijven samen een thriller met de voorlopige titel Doodskopvlinder. Doodskopvlinderzal in de zomer van 2015 in de fondslijn Tomas Ross Crime verschijnen, een imprint van Uitgeverij Cargo.

 • Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Op 21 september van 11.00 tot 13.00 uur presenteert Jaap Jongbloed, als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2014, een thrillerochtend in de foyer van de Schouwburg Venray. Jongbloed zal de schrijvers Donald Nolet (winnaar van De Gouden Strop én De Schaduwprijs 2014) en Corine Hartman interviewen. Het publiek kan vragen stellen en boekhandel Van den Munckhof is aanwezig met een boekenstandje. In de pauze is er gelegenheid om boeken te laten signeren. Kaartjes à € 7,50 voor deze thrillerochtend zijn vanaf 25 augustus verkrijgbaar bij de bibliotheken Venray en Horst. Op 21 september zijn de kaartjes ook verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van de bibliotheekpas € 2,50 korting evenals donateurs van het Literair Café Venray.

 • 7 september: Literaire Thrillersalon op Manuscripta

  Journalisten en auteurs Carla de Jong en Annet de Jong presenteren een speciale editie van hun thrillerrubriek tijdens Manuscripta. Ze interviewen veelvoudig prijswinnaar Tomas Ross en zijn nieuwe pupil, René van Rijckevorsel.

 • <em>De zoon</em> - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon - de nieuwe Jo Nesbø

  De zoon, de nieuwe bestseller van de grootmeester van de Nordic Crime: Jo Nesbø, is direct binnengekomen op #1 in de bestseller60!

 • Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Welk boek neemt u mee op vakantie?

  Zoekt u nog een geschikt vakantieboek? Met onze vakantiediagram maakt u de juiste keuze!