Home

Nieuws

 • Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Waanzinnige lunch met o.a. Tomas Ross & Roel Janssen

  Ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 - met waanzin als thema - vindt in de Centrale Bibliotheek een prachtig, culinair en literair verantwoord evenement plaats. Een vijfgangenlunch gecreëerd door top-kok Paul van Waarden waarbij de vijf Nederlandse top-auteurs: Yvonne Keuls, Ronald Giphart, Bart Chabot, Tomas Ross en Roel Janssen hun nieuwe werk presenteren aan lezers die zich vooraf hebben ingeschreven.

 • NPO-hoorspel <em>De oorlogskoningin</em>, geschreven door Tomas Ross

  NPO-hoorspel De oorlogskoningin, geschreven door Tomas Ross

  De NPO start op 22 maart een zesdelig hoorspel uit over koningin Wilhelmina, geschreven door Tomas Ross​. De reeks heet De oorlogskoningin. Met onder anderen Petra Laseur als koningin Wilhelmina en Marcel Hensema als prins Bernhard.

 • Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Heleen van der Kemp treedt op tijdens Boekengala

  Op zaterdagavond 14 maart, ter afsluiting van de Boekenweek, vieren Bibliotheek Assen, Centrum Beeldende Kunst Drenthe en Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk het Boekengala15. O.a. thrillerschrijver Heleen van der Kemp zal optreden.

 • Roxane Gay: auteur van <em>In ongetemde staat</em> en <em>Bad Feminist</em>

  Roxane Gay: auteur van In ongetemde staat en Bad Feminist

  Roxane Gay (1974) is momenteel een een van de belangrijkste stemmen van de hedendaagse vrouwelijke intelligentsia. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en is een populaire blogger. Ze doceert aan Purdue University. Haar essaybundel geruchtmakende Bad Feminist opende nieuwe discussies over het feminisme. In ongetemde staat is haar romandebuut, dat zeer lovend werd ontvangen. Time Magazine riep Roxane Gay in 2014 uit tot belofte van het jaar. Zowel Bad Feminist als In ongetemde staat verschijnen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo. ‘Roxane Gay is a powerhouse of a writer.’ – Lena Dunham

 • James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  Private Vegas, het nieuwste boek van auteur James Patterson, geeft de lezer slechts 24 uur om het boek uit te lezen. Wanneer de lezer er niet in slaagt het boek binnen 24 uur uit te lezen, vernietigt het zichzelf.

 • TV-rechten <em>Gebroken monsters</em> van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  TV-rechten Gebroken monsters van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  De tv-rechten van Gebroken monsters, de nieuwe thriller van Lauren Beukes, zijn verkocht aan Endemol Studios. De thriller Gebroken monsters verschijnt op 7 mei in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo.