Home

Nieuws

 • Leesclubtip: Anita Terpstra - <em>Anders</em>

  Leesclubtip: Anita Terpstra - Anders

  ‘De Nederlandse thriller haalt het doorgaans niet bij het werk van onze noorderburen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen: Anders van Anita Terpstra. (…) De wereld in Anders is net als in het werk van veel van haar Scandinavische collega’s rauw en duister, soms zelfs gruwelijk. Ook de kenmerkende Hollandse platheid en lompheid ontbreekt, godzijdank. In Anders zijn de personages echte karakters naar wiens beweegredenen niet geraden hoeft te worden. Anders is een thriller zoals deze hoort te zijn: stilistisch niet al te ingewikkeld maar met een verhaal dat alles even doet vergeten.’ **** – Leeuwarder Courant / Dagblad van het Noorden

 • Opnieuw Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  Opnieuw Kamervragen n.a.v. Roel Janssens Fout goud

  Pieter Omtzigt van het CDA stelt opnieuw Kamervragen aan de Minister van Financiën over ruim 73.000 kilo Nederlandse oorlogsgoud dat nog altijd in Zwitserland ligt en dat de Zwitsers weigeren terug te geven. Het goud heeft een huidige waarde van ruim 2 miljard euro.

 • Aanrader: De zwemmer van Joakim Zander

  Heeft u Nesbo al uit, en heeft u de nieuwe Kepler ook al verslonden? Lees dan De zwemmer van Jo Nesbø, het nieuwe Scandinavische toptalent.

 • Vertaalrechten <em>Anders</em> van Anita Terpstra verkocht aan Duitsland

  Vertaalrechten Anders van Anita Terpstra verkocht aan Duitsland

  In een verhitte veiling is vorige week de thriller Anders van Anita Terpstra (Uitgeverij Cargo) verkocht aan de Duitse uitgeverij Blanvalet (Random House). Vijf gerenommeerde Duitse uitgevers probeerden de vertaalrechten voor hun fonds te bemachtigen en prezen de gelaagdheid van deze buitengewoon knappe thriller. ‘Anders is niet alleen heel slim geconstrueerd en zeer spannend’, schreef een van hen. ‘In essentie gaat het erom wat het betekent om een familie te hebben. Hoe goed ken je eigenlijk je eigen kind?’ Deze pijnlijke vraag durft moeder Alma uit Anders nauwelijks te stellen als haar verdwenen zoon na zes jaar weer terugkomt. Uitgeverij Blanvalet roemt Anders als een spannende psychothriller en een familiedrama in één.

 • #stalkdestalker

  #stalkdestalker

  Stalker, de bloedstollende nieuwe thriller van Lars Kepler is vanaf 6 november a.s. te koop in de boekhandel. Doe mee aan onze #stalkdestalker-actie en win een Scandi-crime boekenpakket!

 • Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Het succesvolle Zweedse auteursechtpaar Lars Kepler geeft op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november signeersessies en lezingen in Nederland en België. Hun nieuwe boek Stalker verschijnt op donderdag 6 november.