Home

Nieuws

 • TV-rechten <em>Gebroken monsters</em> van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  TV-rechten Gebroken monsters van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  De tv-rechten van Gebroken monsters, de nieuwe thriller van Lauren Beukes, zijn verkocht aan Endemol Studios. De thriller Gebroken monsters verschijnt op 7 mei in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo.

 • Filmrechten <em>De beer</em> van Claire Cameron verkocht

  Filmrechten De beer van Claire Cameron verkocht

  ‘Ik heb De beer ’s nachts in één ruk uitgelezen en ik weet dat ik Anna en haar kleine broertje nooit meer zal vergeten.’ – Herman Koch

  De beer is de nieuwe roman van Claire Cameron over de vijfjarige Anna die kampeert met haar ouders en tweejarige broertje in de wildernis van Canada. Als een beer de familie aanvalt, moeten de kinderen zichzelf zien te redden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan de Australische Australian producer en regisseur John Tatoulis.

 • Vertaalrechten <em>Anders</em> van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Vertaalrechten Anders van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Cargo feliciteert Anita Terpstra met de verkoop van de Franse vertaalrechten van Anders! Denoël, de Franse uitgever van onder andere Saskia Noort, Max Bentow en Ruth Rendell, heeft de rechten aangekocht van Anders, de vierde thriller van Anita Terpstra. De Franse uitgave zal eind 2015 verschijnen. Eerder verwierf Blanvalet al in een verhitte veiling de Duitse rechten voor Anders.

 • <em>Zij die mij dood wensen</em> Boek van het jaar

  Zij die mij dood wensen Boek van het jaar

  Zij die mij dood wensen, de nieuwe thriller van Michael Koryta is door Wall Street Journal, iBooks en Amazon.com uitgeroepen tot Thriller van het jaar. De filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox.

 • Leesclubtip: Anita Terpstra - <em>Anders</em>

  Leesclubtip: Anita Terpstra - Anders

  ‘De Nederlandse thriller haalt het doorgaans niet bij het werk van onze noorderburen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen: Anders van Anita Terpstra. (…) De wereld in Anders is net als in het werk van veel van haar Scandinavische collega’s rauw en duister, soms zelfs gruwelijk. Ook de kenmerkende Hollandse platheid en lompheid ontbreekt, godzijdank. In Anders zijn de personages echte karakters naar wiens beweegredenen niet geraden hoeft te worden. Anders is een thriller zoals deze hoort te zijn: stilistisch niet al te ingewikkeld maar met een verhaal dat alles even doet vergeten.’ **** – Leeuwarder Courant / Dagblad van het Noorden