Home

Nieuws

 • #stalkdestalker

  #stalkdestalker

  Stalker, de bloedstollende nieuwe thriller van Lars Kepler is vanaf 6 november a.s. te koop in de boekhandel. Doe mee aan onze #stalkdestalker-actie en win een Scandi-crime boekenpakket!

 • Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Signeersessies & lezingen Lars Kepler

  Het succesvolle Zweedse auteursechtpaar Lars Kepler geeft op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 november signeersessies en lezingen in Nederland en België. Hun nieuwe boek Stalker verschijnt op donderdag 6 november.

 • Tomas Ross bekroond met De Gouden Vleermuis

  Tomas Ross bekroond met De Gouden Vleermuis

  Tomas Ross is tijdens Het Thrillerfestival in Zoetermeer bekroond met De Gouden Vleermuis. Het Thrillerfestival in Zoetermeer wil met De Gouden Vleermuis de belangrijke bijdrage van de winnaar aan het Nederlandstalige thrillergenre onderstrepen. Volgens de jury, met daarin acteur Peter Tuinman én Den Tex, heeft Ross een onuitwisbaar stempel gedrukt op de ontwikkeling van de vaderlandse misdaadliteratuur. Niet alleen is Ross een van de initiatiefnemers van de Gouden Strop, met zijn inmiddels 69 boeken is hij heer en meester op het gebied van de faction-thriller, waarin op kundige wijze feiten en fictie worden gemengd.

 • Leesfragment <i>De vrienden van Pinocchio</i> van Tomas Ross

  Leesfragment De vrienden van Pinocchio van Tomas Ross

  Op een warme voorjaarsnacht vinden twee jonge inbrekers het lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Ze blijkt al twee maanden onopgemerkt dood in haar huis te hebben gelegen. Wanneer haar zoon Paul het huis opruimt, vindt hij in een oud schoolschrift schokkende notities over Club Pinocchio in Praag, een beruchte bar voor pedoseksuelen. Ondertussen maakt een topambtenaar in Den Haag zich grote zorgen over de chantage van een van zijn oude studievrienden. Zelf heeft hij niets te vrezen; niemand kan bewijzen dat hij betrokken is bij misbruik van jonge jongens, want zijn netwerk omvat rechters, politiefunctionarissen en ministers, en reikt zelfs tot kringen rond het Koninklijk Huis.

 • Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman

  Tomas Ross en Corine Hartman vormen schrijversduo Ross & Hartman en schrijven samen een thriller met de voorlopige titel Doodskopvlinder. Doodskopvlinderzal in de zomer van 2015 in de fondslijn Tomas Ross Crime verschijnen, een imprint van Uitgeverij Cargo.

 • Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Thrillerochtend met Donald Nolet en Corine Hartman

  Op 21 september van 11.00 tot 13.00 uur presenteert Jaap Jongbloed, als juryvoorzitter van de Gouden Strop 2014, een thrillerochtend in de foyer van de Schouwburg Venray. Jongbloed zal de schrijvers Donald Nolet (winnaar van De Gouden Strop én De Schaduwprijs 2014) en Corine Hartman interviewen. Het publiek kan vragen stellen en boekhandel Van den Munckhof is aanwezig met een boekenstandje. In de pauze is er gelegenheid om boeken te laten signeren. Kaartjes à € 7,50 voor deze thrillerochtend zijn vanaf 25 augustus verkrijgbaar bij de bibliotheken Venray en Horst. Op 21 september zijn de kaartjes ook verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van de bibliotheekpas € 2,50 korting evenals donateurs van het Literair Café Venray.