Home

Nieuws

 • Roxane Gay: auteur van <em>In ongetemde staat</em> en <em>Bad Feminist</em>

  Roxane Gay: auteur van In ongetemde staat en Bad Feminist

  Roxane Gay (1974) is momenteel een een van de belangrijkste stemmen van de hedendaagse vrouwelijke intelligentsia. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en is een populaire blogger. Ze doceert aan Purdue University. Haar essaybundel geruchtmakende Bad Feminist opende nieuwe discussies over het feminisme. In ongetemde staat is haar romandebuut, dat zeer lovend werd ontvangen. Time Magazine riep Roxane Gay in 2014 uit tot belofte van het jaar. Zowel Bad Feminist als In ongetemde staat verschijnen in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo. ‘Roxane Gay is a powerhouse of a writer.’ – Lena Dunham

 • James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  James Patterson publiceert eerste zelfvernietigend boek

  Private Vegas, het nieuwste boek van auteur James Patterson, geeft de lezer slechts 24 uur om het boek uit te lezen. Wanneer de lezer er niet in slaagt het boek binnen 24 uur uit te lezen, vernietigt het zichzelf.

 • TV-rechten <em>Gebroken monsters</em> van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  TV-rechten Gebroken monsters van Lauren Beukesverkocht aan Endemol

  De tv-rechten van Gebroken monsters, de nieuwe thriller van Lauren Beukes, zijn verkocht aan Endemol Studios. De thriller Gebroken monsters verschijnt op 7 mei in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Cargo.

 • Filmrechten <em>De beer</em> van Claire Cameron verkocht

  Filmrechten De beer van Claire Cameron verkocht

  ‘Ik heb De beer ’s nachts in één ruk uitgelezen en ik weet dat ik Anna en haar kleine broertje nooit meer zal vergeten.’ – Herman Koch

  De beer is de nieuwe roman van Claire Cameron over de vijfjarige Anna die kampeert met haar ouders en tweejarige broertje in de wildernis van Canada. Als een beer de familie aanvalt, moeten de kinderen zichzelf zien te redden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan de Australische Australian producer en regisseur John Tatoulis.

 • Vertaalrechten <em>Anders</em> van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Vertaalrechten Anders van Anita Terpstra ook verkocht aan Frankrijk

  Cargo feliciteert Anita Terpstra met de verkoop van de Franse vertaalrechten van Anders! Denoël, de Franse uitgever van onder andere Saskia Noort, Max Bentow en Ruth Rendell, heeft de rechten aangekocht van Anders, de vierde thriller van Anita Terpstra. De Franse uitgave zal eind 2015 verschijnen. Eerder verwierf Blanvalet al in een verhitte veiling de Duitse rechten voor Anders.