Home

Nieuws

 • Michael Robotham bekroond met de CWA Gold Dagger

  Michael Robotham bekroond met de CWA Gold Dagger

  Michael Robotham is bekroond met de CWA Gold Dagger - prijs voor beste Engelstalige thriller - voor zijn thriller Leven of dood. De andere genomineerden waren: Belinda Bauer, James Carlos Blake, Robert Galbraith (= J.K. Rowling, staat met Michael Robotham op de foto), Sam Hawken, Stephen King en Attica Locke.

 • Grote kortingsactie Scandinavische thrillers in september

  Grote kortingsactie Scandinavische thrillers in september

  De populariteit van Scandinavische kwaliteitsthrillers heeft een enorme vlucht genomen in de laatste jaren: ook steeds meer jongeren en vrouwelijke lezers omarmen het genre door iconen als Lisbeth Salander. Een mooie gelegenheid om het genre in de schijnwerpers te zetten en de liefhebbers van deze boeken kennis te laten maken met het werk van twintig andere immens populaire auteurs uit Scandinavië met een grote e-bookactie. Welk boek ga jij lezen uit deze lijst?

 • Roxane Gay & Cristina Henríguez genomineerd voor Dayton Literary Prize

  Roxane Gay & Cristina Henríguez genomineerd voor Dayton Literary Prize

  De debuutroman van Roxane Gay, In ongetemde staat (reeds verschenen bij Uitgeverij Cargo), is genomineerd voor de Dayton Literary Prize. Ook De onbekenden (verschijnt op 5 november a.s. bij Uitgeverij Cargo), de nieuwe roman van Cristina Henríguez, is voor deze prijs genomineerd. De winnaars worden op 1 november aanstaande bekendgemaakt.

 • Kom luisteren naar Elizabeth Gilbert in Paradiso

  Kom luisteren naar Elizabeth Gilbert in Paradiso

  Ze vertelt net zo onderhoudend, grappig en diepgaand als ze schrijft. Op vrijdagochtend 20 november geeft Elizabeth Gilbert een lezing over inspiratie en creatief denken in poppodium Paradiso in Amsterdam. Jij kunt erbij zijn!

 • Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier op Manuscripta

  Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier op Manuscripta

  Op zaterdag 5 september aanstaande vindt Manuscripta plaats tijdens het Stadsfestival in Zwolle. Op Manuscripta presenteren Nederlandse uitgeverijen de nieuwe titels van het komende seizoen. Je kunt genieten van boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies en bijzondere acts. Cargo-auteurs Heleen van der Kemp, Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier vertellen in Boekhandel Westerhof over hun nieuw te verschijnen thrillers.

 • Tour Rupert Isaacson langs maneges

  Tour Rupert Isaacson langs maneges

  Rupert Isaacson, de auteur van De paardenjongen en De lange weg naar huis en oprichter van The Horse Boy Method komt naar België en Nederland! Van 16 tot en met 27 oktober tourt hij langs Belgische en Nederlandse maneges en geeft hij uitleg over zijn The Horse Boy Method, een trainingsprogramma voor autistische kinderen.