Zojuist verschenen: Nurnaz Deniz & Guido Snel - Ayla en Hugo

Zojuist verschenen: Nurnaz Deniz & Guido Snel - <em>Ayla en Hugo</em>

  

Ayla en Hugo is een gepassioneerde Romeo en Julia van het nieuwe Nederland. Ik heb het in één adem uitgelezen.’ – Abdelkader Benali‘

Ayla en Hugo leren elkaar kennen in Amsterdam en worden op slag verliefd. Binnen enkele weken wonen ze samen, enkele maanden later zijn ze getrouwd. De hele wereld ligt voor hen open, de stad ligt aan hun voeten. Spil in hun leven is de hechte groep vrienden met wie ze koken, eten en uitgaan, maar vooral veel praten over hun afkomst, over hun toekomst, over hun dromen. De families van Ayla en Hugo bekijken het allemaal van een afstand, en houden ook elkaar nauwlettend in de gaten. Gaat dat wel goed, een Turkse en een Nederlander?
Als Ayla en Hugo kort achtereen ieder een groot emotioneel verlies te verwerken krijgen, worden hun liefde voor elkaar en hun vriendschappen met de anderen op de proef gesteld. In een poging hun leven samen te redden, besluiten ze elkaar te gaan schrijven.
Ayla en Hugo is een universeel verhaal over liefde en vriendschap, en een scherpe en ontroerende roman over afkomst en vrijheid.

> Download hier een leesfragment van Ayla en Hugo


Leesfragment 'Ayla en Hugo. Een liefde in Amsterdam' van Nurnaz Deniz & Guido Snel

Leesfragment 'Ayla en Hugo. Een liefde in Amsterdam' van Nurnaz Deniz & Guido Snel

Nurnaz Deniz & Guido Snel

Nurnaz Deniz (1971) schreef over het Nederlandse integratiebeleid. Ze werkte in de Haagse Schilderswijk en de Amsterdamse Baarsjes. Sinds enkele jaren organiseert ze internationale projecten met kunstenaars en schrijvers.
Guido Snel (1972) is schrijver en vertaler. Hij doceert Europese literatuur aan de Universiteit van Amsterdam.
Nurnaz en Guido zijn getrouwd, hebben een zoon en wonen in Amsterdam.