De eenzaamheid van de priemgetallen op het toneel

<em>De eenzaamheid van de priemgetallen</em> op het toneel

  

Op 7 april gaat de toneelbewerking van De eenzaamheid van de priemgetallen in premiere in de Verkadefabriek. De voorstelling is daarna tot begin juni te zien in het hele land.

De eenzaamheid van de priemgetallen is de toneelbewerking van de succesvolle debuutroman van de Italiaanse schrijver Paolo Giordano. MATZER en Bos Theaterproducties hebben de rechten op de toneelbewerking van dit bijzondere liefdesverhaal verworven. Eerder bewerkte Madeleine Matzer o.a. de romans Hokwerda's Kind en Knielen op een bed violen.

‘De breekbaarheid van de karakters en de precisie van de schrijfstijl; de liefde die tastbaar is, maar net niet uitgesproken wordt; de thema's als schuld, schaamte, eenzaamheid, neiging tot zelfdestructie die beeldschoon en nergens te dik worden uitgewerkt. Het contrast, of misschien is dat ook wel geen contrast, tussen wiskunde en poëzie.’
Dat waren kenmerken van de roman die Madeleine Matzer bij lezing meteen troffen. Haar motivatie leidde er toe dat de schrijver, de Italiaanse uitgever Mondadori en de Nederlandse uitgeverij Cargo haar toestemming verleenden voor de theaterbewerking.

Meer informatie over de theaterproductie en de speellijst.

Verfilming

De eenzaamheid van de priemgetallen is ook verfilmd. Bekijk hier de trailer: